En legendarisk tävling är tillbaka för att stanna

 
Dahlgren_Heat2_RingKnutstorp_170506_210077_Red2.jpg
 
 

EN FOLKFEST FÖR HELA FAMILJEN

Racingeliten gör upp om titeln i midnattssol på Skandinaviens längsta och modernaste racingbana utanför Skellefteå 14-15 juni 2019!

En norrlännings relation till motorer är någonting alldeles extra, som om de hade motorolja i blodet och blev matade med bensin i modersmjölken. I vår norra del av landet andas och lever vi motorer i harmoni och med respekt för vår vackra natur. Vilken annan plats passar då bättre än att här i hjärtat av de norrländska skogarna etablera Skandinaviens längsta och modernaste racingbana med kapacitet på upp till 100.000 åskådare.  

I april 2018 skrev Skandinaviens största motortävling STCC på ett 10-årigt avtal med Skellefteå Drive Center som kommer inför säsongen 2019 att färdigställa bana. På årsdagen 50 år efter att den sista tävlingar av Midnattsolsloppet kördes återupplivar man nu den med ambitionen att bli den mest välbesökta motortävlingen i Sverige. Eliten inom racing från hela Skandinavien kommer göra upp om titeln under kvällstid i vår storslagna midnattssol helgen före midsommar i tio år framåt.

Med endast 55 minuters bilfärd från Skellefteå respektive Piteå centrum byggs nu den nya racingbanan på Skellefteå Drive Center i Fällfors. Platsen har i årtionden varit en av Sveriges hemligaste platser, där testades och utvecklades bland annat JAS 39 Gripen. Anläggningen är idag en av Sveriges största privata övningsområden för militär, blåljus, event, konferenser, förarutbildning och motortävlingar. 

 
 
midnattsolsloppet_spacer_2018.png
 
 

Midnattsolsloppet 14-15 juni 2019

Än så länge är det över ett år kvar tills nypremiären av Midnattsolsloppet drar igång. Planeringen och förberedelserna är redan i full gång inför det vi tror kommer bli en riktigt stor folkfest för hela familjen med besökare från hela Norrland. Mer information som presenteras löpande under året.

Biljetter:

Biljetterna till Midnattsolsloppet 2019 har ännu inte släppts. Så snart de finns ute till försäljning kommer du kunna hitta dem här på hemsidan. 

www.stcc.se/kalender/

 

Program:

Allt eftersom programmet för 2019 års Midnattsolslopp presenteras kommer vi att fylla på med information här på hemsidan. Klart är att kungaklassen TCR med bland andra Skellefteföraren och regerande mästaren Robert Dahlgren kör. Även Porsche carrera cup och Swedish GT kör under helgen.

Mer info kommer...

Boende:

Precis intill banan byggs i detta nu en camping med över 400 platser för husvagn och husbilsbesökare. Information om bokning kommer. 

Mer info kommer...

 

Resa:

Det finns en mängd olika sätt att ta sig till Skellefteå stad. Läs mer på Visit Skellefteås webb:

www.visitskelleftea.se

Nyheter från STCC:

 
 
 
 
 
 
Jerry Karlgren red.jpg
 
 

Historia

När man flyger in för landning på Skellefteå Airport kan man se den. Den numera sönderspruckna chikanen vid landningsbanans slut som minner om en svunnen tid i slutet av 60-talet där dåtidens racingbilar rattades runt på flygplatsen. Bland förarna som körde det nu mera legendariska och kultförklarade Midnattsolsloppet finner man bland annat namn som Picko Troberg och Esso Gunnarsson.

När Skandinaviens största motortävling STCC nu kommer till Skellefteå i juni 2019 blir det på året 50 år sedan Midnattsolsloppet kördes senaste gången. Mycket har skett på de 50 år som gått, men passionen och begäret av fartfylld racing har alltid funnits kvar i bygden. Missa inte chansen att ta del av ett nytt kapitel i motorhistorien med start helgen före midsommar 2019 och minst 10 år framåt!

 
60talet_midnattsolsloppet.jpg
 
 
midnattsolsloppet_spacer_2018.png
 
 
 
 
 
 
 
Tony Welam 2_red.jpg